Mi az az Ashwagandha?

Szponzorált tartalom

Ashwagandha
Ashwagandha

Ez a Vitania néven is ismert indiai trópusi növény számos hatóanyagot tartalmaz. Ezek az egész növényben megtalálhatók, de különösen a gyökérben koncentrálódnak. Az Ashwagandha gyökeréből különböző táplálékkiegészítőket állítanak elő tabletta, por vagy csepp formájában.

Az Ashwagandha (Withania somnifera), vagy más néven “téli cseresznye” és “indiai ginzeng” az ayurvédikus gyógyászat egyik legfontosabb gyógynövénye, amely mintegy 5 000 éves múltra tekint vissza. Az anyagok ideális arányú kombinációja garantálja a testre és az elmére gyakorolt jótékony hatásokat.

Az Ashwagandha egy kis cserje vagy gyógynövény formáját ölti, apró zöld virágokkal és narancsvörös termésekkel. India és Nepál azon területein termesztik, ahol az éghajlati viszonyok ideálisak. Terápiás felhasználásra az ashwagandha gyökerét használják, amelyet megszárítanak, majd porrá őrölnek.

Az Ashwagandha prémium minőségű az ashwagandha gyökér koncentrált kivonata, nagy mennyiségű withanolidot tartalmaz, kiváló minőségű feldolgozás.

Hatások

Stresszel szembeni ellenállás

Az ashwagandha elősegíti a szervezet tisztulását (méregtelenítését).

Energia és vitalitás

Az Ashwagandha elősegíti az energiát és a vitalitást.

Mentális egészség, stressz és alvás

Az Ashwagandha jótékonyan hat a mentális egészségre. Elősegíti a stresszel szembeni ellenállást és a jó alvást.

Koncentráció és fáradtság

Az Ashwagandha elősegíti a koncentrációt és segít csökkenteni a fáradtságot és a kimerültséget.

Antioxidánstartalom

Az Ashwagandha erős antioxidánsként hat.

Tudtad?

A friss ashwagandha gyökérnek a lóizzadsághoz hasonló szaga van. Emiatt kapta a szanszkrit nevet, az ashwagandha-t: ashwa ló, gandha pedig szagot jelent.

Ashwagandha vagy indiai ginzeng. Ez a legtöbbet tanulmányozott adaptogén növény.

Ashwagandha az egyik legismertebb adaptogén neve. Az adaptogének olyan növények csoportja, amelyek minden időjárási körülményt túlélnek, és egyszerűen fogalmazva alkalmazkodtak a környező körülményekhez. Az adaptogének megvédenek minket a stressztől és összességében harmonizálják a testünket és az elménket. Elősegíti a kognitív teljesítményt, beleértve a koncentrációt, pozitív hatással van a légzőrendszerre, és emellett antioxidánsként is működik.

Az Ashwagandha étrend-kiegészítő volt összehasonlításunk egyértelmű győztese. Ez nem csak a kiváló hatékonysága és pozitív tapasztalatai miatt van így, hanem a minősége és a gyógynövényes összetétele miatt is. Ezek a gyógynövényes kapszulák vegetáriánusok és vegánok számára is alkalmasak.

Milyen hatásai vannak?

Adaptogén és antioxidáns hatású

támogatja a stresszel szembeni ellenállást

támogatja a kognitív funkciókat és a koncentrációt

hozzájárul a szív- és érrendszer normál működéséhez

támogatja a reproduktív rendszer normális működését

támogatja a légzőrendszer normál működését

energiát és vitalitást biztosít

elősegíti az állóképességet és az izomnövekedést

támogatja a bőr normál állapotát

hozzájárul a fiatalodáshoz

magas rosttartalom