Az ingatlanvásárlás komoly téma, de az alkoholfüggőség még inkább.

Szponzorált tartalom

addiktológiai rehabilitációs intézetek
addiktológiai rehabilitációs intézetek

Az ingatlanpiac világa az elmúlt évben sem volt esemény nélküli. Néha kicsit úgy érzem, már kezdek belebolondulni a folytonos lakásnézegetésbe, hitelek és támogatások figyelésébe… Itt vagyok lassan 29 évesen, két párhuzamos egyetemi képzéssel, több részmunkaidős állással, és mindezt mindig megspékeli valami egészségügyi, albérlettel kapcsolatos vagy éppen családi probléma. A barátommal elvagyunk az albérletünkben, de már vágyunk a saját otthonra – nem stresszmentes az életünk, az biztos.

 

Mondjuk egyik legjobb barátnőméket sem irigylem, akik – nagyrészt hitelre – megvették végre saját lakásukat a szerelmével, de költséghatékonysági szempontból, amíg az amerikai konyhás nappalit alakítják ki a szakik – gyakorlatilag a nulláról -, ők a kisszobában húzzák meg magukat egy kíváncsi és izgága kiscica társaságában. Nem éppen a legkényelmesebb körülmények, az biztos. Én nem is tudom elképzelni, hogy egy olyan lakásban éljek, aminek a nagyobb részét épp felújítják, főleg, ha hónapig elhúzódó munkálatokról van szó. Bár tény, hogy jobb, mint fizetni az aktuális hiteltörlesztőt és az albérletet is.

Egy másik barátnőm teljesen más problémákról mesélt a múltkor: az apukája az elmúlt évek bezártsága alatt sajnos rákapott az alkoholra. Ekkor találtak rá online az “addiktológiai rehabilitációs intézetek” keresőkifejezés révén a Felépülők Családi Felépülés Központjára. A program egyik nagy előnye, hogy rendszerszemléletű megközelítést alkalmaz az alkoholbetegség problémakörének megoldását tekintően. Ez azt jelenti, hogy az addiktológiai szakemberek nem csak az adott egyénre koncentrálnak, hanem az egyént, mint a családi rendszer egy tagját szemlélik és adott esetben a hozzátartozókat is bevonják a folyamatokba. Az alkoholbetegség ugyanis szerintük családi probléma, amelynek a megoldása is csak közös erővel történhet. A szakmai csapat több tagja is a Minnesota-modell és a rendszerelmélet követése mellett saját tapasztalatból beszél, ugyanis maguk is gyógyult alkoholfüggők vagy hozzátartozók. A team magját egy szülőpáros-fiúgyermek hármasa alkotja, akik saját példájukon keresztül is szemléltetik a kliensek számára, hogy van kiút az alkohol rabságából.

Az addiktológiai rehabilitációs intézetek közül kiemeli a Családi Felépülés Központot, hogy maga a hangulat is családias náluk. A 23 napos felépülési program egy Veszprém megyei községben valósul meg egy speciálisan erre a célra kialakított házban. A weboldalon található 3D bejárás segítségével virtuális séta keretein belül fedezhetjük fel a lakóépületet annak minden szobájával, valamint a teraszt is. A galériában további fotókat találunk a környezetről és a környékbeli nevezetességekről, amelyek kifejezetten harmóniát és nyugalmat árasztanak.

 

A programba való bekerülés folyamatát is megismerhetjük az oldalon, hiszen mint az addiktológiai rehabilitációs intézeteknél általában, itt is megvan az a bizonyos maximális létszámkapacitás, illetve fel kell mérni a programban történő részvételre való alkalmasságot, így a felvételt egy nem túl bonyolult procedúra előzi meg. A legelső lépés az állapotfelmérés, amelyre a legegyszerűbben telefonon lehetséges időpontot egyeztetni. Budapesten és Veszprémben van mód az állapotfelmérésre, díja 20 ezer forint. Ezt egy egyéni konzultációs folyamat követi, amelyek szintén az előbb említett két településen valósulnak meg. Ez általában egy 6-8 alkalmas folyamatot jelent heti rendszerességgel. Alkalmankénti díja 15 ezer forint. Családi konzultációra 25 ezer forint/alkalom díjjal van lehetőség, mindez a programokra való bekerülés előtt, illetve az utógondozás részeként is megvalósulhat. Maga a 28 napos bentlakásos felépülési program teljes ellátással 1,5 millió forint/fő. Mindez a lakhatás és az étkezés mellett tartalmazza a külsős programok, tárgyi eszközök és az utógondozás költségeit is. A programokra, illetve a konzultációkra folyamatos a jelentkezés, a ház az év minden szakában várja a gyógyulni vágyókat. A “Hozzátartozóknak” menüpontban, illetve a Felépülők csapatának blogján további hasznos tudást sajátíthatnak el az érdeklődők. Az alkoholfüggőség kezelése lehetséges – 70-75%-os hatékonysággal! Micsoda elhivatottság – jó tudni, hogy van egy ilyen közösség, ahová a függők bizalommal fordulhatnak.